Samsung’un başarı hikayesi Nedir?

Bu yazımızda Samsung’un başarı hikayesini alacağız. Samsung ile ilgili merak ettiğiniz soruları, nasıl başarıyı yakaladığını bu yazımızda bulabilirsiniz. Kişisel gelişim başarı hikayeleri arasında etkileyici bir yeri olan Samsung Başarı Hikayesi sizlere de ışık tutacağına inanıyoruz. Diğer firmaların ve kişilerin başarı hikayelerini sitemizden bulabilirsiniz. Başarı hikayeleri  herkese ilham veren hikayelerdir. Okuyarak kendi başarınızın temellerini atabilir, siz de kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Samsung’un Kurucusu Kimdir?

Samsung hakkında yüzeysel bir bilgi verelim;

Samsung Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee’dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Elektronik’tir.

Lee Byung-Chul hakkında biraz bilgi verelim;

Lee Byung-chull (1910-1987) toprak zengini bir aileden geliyordu. 1938’de, ailesinin yanından ayrılarak Daegu şehrine taşındı. Samsung Sanghoe adıyla 40 çalışanı olan bir ticaret şirketi kurdu. Yerel halktan aldığı kurutulmuş balık, bakliyat ve erişte gibi ürünlerin ticaretine başladı. Bu küçük işletme kısa zamanda başarılı oldu, büyümesi ve daha fazla iş yapması gerekiyordu. Lee şirket merkezini 1947’de başkent Seul’a taşıdı fakat Kore Savaşı başladı. Seul’den ayrılmak zorunda kaldı. Busan’da Cheil Jedang adıyla şeker rafinerisi kurdu. 1954’te Daegu’da Cheil Mojik adıyla ülkedeki en büyük yün fabrikasını kurdu.Lee amacı Samsung’un bir çok endüstride lider yapmaktı ve Sigorta, menkul kıymetler ve perakende gibi sektörlere yatırımlar yaptı ve Holding haline geldi. Holdingin başına Park Chung Hee’yi getirdi. Chung Hee ekonomik kalkınma ve büyüme stratejisini sanayileşme üzerine kurdu. 1947’de Hyosung grubu ile birlikte Samsung Trading Corporation adlı yeni bir şirkete yatırım yaptı. Birkaç yıl sonra, yönetim tarzındaki farklılıklar yüzünden ortaklar ayrıldı. Şirket Samsung Group, Samsung Group ve Hyosung Group, Hankook Tire olarak faklı iş alanlarına ayrıldı.

Elektronik Endüstrisine Girişi

Samsung’un Başarı Hikayesi

1960’ların sonlarında Samsung Grubu elektronik endüstrisine girdi. Suwon’da elektronik endüstrisinin farklı alanlarında faaliyet göstermek üzere Samsung Electronics Devices, Samsung Electro-Mechanics, Samsung Corning ve Samsung Semiconductor & Telecommunications şirketlerini ve büyük bir tesis kurdu. İlk ürettikleri ürün siyah-beyaz bir televizyondu.

Elektroniğin yanında ve gemi yapımı sektörüne Samsung Heavy Industries şirketi ile giriş yaptı ve asıl büyümesini bu iki sektördeki yatırım ve faaliyetleri ile gerçekleştirdi.

1980 yılında, Samsung, Gumi merkezli Hanguk Jeonja Tongsin şirektini satın alarak Samsung Electronics bünyesine kattı ve telekomünikasyon donanımı üretmeye başladı. İlk ürünleri santrallerdi. Telefon ve faks üretim sistemleri geliştirildi ve Samsung’un cep telefonu üretiminin merkezi haline geldi. Bugüne kadar 800 milyondan fazla cep telefonu üretti.

1980’lerde, Samsung Electronics, küresel elektronik endüstrisinde ön plana çıkmak için en önemli şey olan araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde yatırım yapmaya başladı. 1982’de Portekiz’de bir televizyon montaj fabrikası kurdu; 1984’te New York’ta, 1985’de Tokyo’da, 1987’de İngiltere’de fabrikalar kurdu.

1987’de Lee Byung-chul vefat etti. Onun ölümünden sonra 1990 lı yılların başında şirket faaliyetlerini uluslararası alana yaymak amacıyla Samsung, Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group ve Hansol Group olmak üzere dört gruba ayrıldı. Özellikle ürettiği cep telefonları ve elektronikte kullanılan yarı iletkenler holdingin başlıca gelir getiren kalemleri oldu.

Uluslararası Yükselişi

Samsung, 1990’lı yıllarda uluslararası bir şirket olarak yükselmeye devam etti. Samsung’un inşaat şirketi Malezya’daki Petronas Kuleleri, Tayvan’daki Taipei 101 ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Burj Khalifa gökdelenlerinin inşaatını yapmak için sözleşmeler imzaladı.

Samsung, 1992’de dünyanın en büyük bellek yonga üreticisi oldu ve Intel’in ardından dünyanın ikinci büyük chip üreticisi oldu. 1995 yılında ilk likit kristal yani LCD ekranını yaptı. On yıl sonra Samsung, dünyanın en büyük LCD ekran paneli üreticisi oldu. Büyük boyutlu TFT-LCD’lere yatırım yapmamış olan Sony, işbirliğinde bulunmak için Samsung ile temasa geçti ve 2006’da S-LCD, her iki üreticiye de istikrarlı bir LCD panel sağlamak için Samsung ve Sony arasında ortak girişim olarak kuruldu.

1996 yılında Teksas, Austin’de bir başka tesis kurdu. Samsung, 2012 yılı itibarıyla Austin tesisinde, Samsung Austin Semiconductor adı altında faaliyet gösteren 13 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Bu, Austin’in yerini Texas’taki en büyük yabancı yatırım ve ABD’deki en büyük tek yabancı yatırımlardan biri haline getirdi.

Diğer büyük Koreli şirketlerle karşılaştırıldığında, Samsung, 1997’deki Asya finansal krizini hafif sıyrıklarla atlattı. Samsung Motors şirketinin %80,1 hissesini, önemli sayılabilecek bir kayıpla Renault’ya satmak zorunda kaldı.

Samsung’un yatırım yaptığı bir diğer alan ise havacılıktı. 1980’lerden 1990’lara kadar bir çok uçak üretti. 1999 yılında üç büyük havacılık şirketi (Samsung Aerospace, Daewoo Heavy Industries ve Hyundai Space and Aircraft Company) nin birleşmesi ile Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI) kuruldu. Samsung halen uçak motorları ve gaz türbinleri üretmektedir.

2000’de Samsung, Varşova, Polonya’da bir bilgisayar programlama laboratuvarı açtı. Varşova üssü, 2011 yılı itibariyle Samsung’un Dijital TV ve cep telefonları için Avrupa’nın en önemli Ar-Ge merkezidir.

Cep telefonu pazarında liderlik

2012 yılının ilk çeyreğinde, Samsung Electronics, 1998 yılından beri pazar lideri olan Nokia’yı geride bırakarak, satışlarıyla dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi haline geldi. 14 Mart 2013’te Samsung, Galaxy S4’ü tanıttı.

24 Ağustos 2012’de, Apple akıllı telefon teknolojisindeki kendisine ait olan 6 tane patentini kullandığı gerekçesiyle Samsung’a 2,5 milyar dolarlık bir dava açtı ve 1,05 milyar dolar tazminat almaya hak kazandı. Samsung, kararın sektördeki yeniliğe zarar verebileceğini söyleyerek kararını reddetsede şirket hisseleri %7,7 düşüş yaşadı.

Apple daha sonra ABD’de sekiz adet Samsung telefonu (Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT & T, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Vitrin, Droid Şarj ve Galaxy Prevail) nun satışlarını yasaklamaya çalıştı ama başaramadı.

Samsung, 3 Eylül 2014’te, Oculus VR işbirliği ile Galaxy Note 4 için geliştirilen bir sanal gerçeklik cihazı olan Gear VR’yi duyurdu.

Samsung Electronics Inc., San Jose, California’da 300 milyon dolarlık bir tesisle Silikon Vadisinde yer aldı. 10 katlı kompleks, yarı iletken araştırma ve geliştirme ile diğer satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütüyor.

2015 yılında Samsung’a IBM, Google, Sony, Microsoft ve Apple gibi diğer şirketlerden daha fazla 7 bin 679  patent aldı.

Ocak 2016’da Samsung, Windows 10 tabanlı IoT cihazları geliştirmek için Microsoft ve Microsoft’un donanım ve servislerini geliştiren diğer şirketlerle de entegre olarak birlikte çalışacaklarını açıkladı. Samsung, Gear Fit 2 adlı bir fitness smartwatch ve Gear Icon X adlı kablosuz kulak içi kulaklığın bir markasını piyasaya sürdü

Dünya’da Samsung

Samsung Heavy Industries dünyanın en büyük ikinci gemi yapımcısı, Samsung Electronics dünyanın en büyük bilgi teknolojisi şirketi, Samsung Mühendislik ve Samsung C & T sırasıyla dünyanın 13. ve 36’ncı en büyük inşaat şirketleri, Samsung Life Insurance, dünyanın 14. büyük hayat sigortası şirketi, Samsung Everland Güney Kore’nin en eski tema parkı, Cheil Worldwide dünyanın en büyük 15. reklam ajansıdır.

Güney Kore’nin ekonomik gelişimi, politikası, medyası ve kültürü üzerinde güçlü bir etkisi olan Samsung, “Han Nehri üzerindeki Mucize” nin arkasında büyük bir itici güç olmuştur. Bağlı şirketleri, Güney Kore’nin toplam ihracatının beşte birini yapmaktadır. Samsung’un geliri Güney Kore’nin GSYİH’sının % 17’sine eşittir.

Kaynak: http://www.ilkkimbuldu.com/samsungu-kim-icat-etti-samsung-kimin/

Diğer Tüm Başarı Hikayelerini Okumak İçin Tıklayınız.

Samsung’un başarı hikayesi” yazısında bir düşünce

  1. İbrahim diyor ki:

    Adamlar çalışıyor.altyapısı çok sağlam.telefonu yapamasa gemi yapar.gemi yapar gemi sektöründede başarısız olsa inşaat yapar.çok güçlü firma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp