[vc_row][vc_column][wpsm_woobox id=”46772″][vc_column_text]Çocuklar geleceğin teknolojiye ışık tutan liderleri olabilir.Bu alanda yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar tarafından geleceğin mesleği olarak görülen kodlama eğitimi çocuklar için olmazsa olmaz eğitimlerden biri… Kodlama dersinin anaokuluna kadar indirgenmesi yeni nesilin muhakkak bilmesi gereken kodlama robotik kodlama dersi ile ilgili bilgi almak için web sitemiz 3M Akademi’yi ziyaret ediniz.

Kodlama Dersi Nedir? Kodlama Nedir?

Çocukların gelişiminde büyük bir yer edinen teknoloji, çocuklar için doğru kullanıldığı durumda geleceğin bilişim uzmanı bireyler yetiştirmek mümkün. 21.yy becerileri arasında büyük bir önem kazanan ilkokul müfredatına kadar indirgenen kodlama eğitimi, bir çocuğun bilgisayara istediğini yaptırabilmesi,matematik ve fen derslerinde çocuklara başarı kazandıracak problem çözme, sistematik düşünme becerisini kazanarak kendi oyunlarını kendi web sitesini yapabilecek,3 boyutlu resimlerle kendi hayal gücünü çizebilecek beceriler kazandıran diğer adıyla programlama adı verilen Kodlama Nedir?Kodlama Dersi Nedir? Nasıl yapılır? Kodlama dilleri nelerdir? Kodlama dersleri için siteler?

Kodlama nedir?

Kodlama nedir?Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Öğrenciler kodlama ve algoritma mantığını kavradıklarında her şeyin belirli bir düzen içerisinde gerçekleştiğini, belirli bir sıra ile olmadığı zaman yapılması gereken işlemlerin gerçekleşmediğini kavrarlar. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir.

Algoritmik düşünme, analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi çağımızın becerilerinin önemini farkeden birçok gelişmiş ülke bu yolda eğitim sistemlerinde köklü değişiklik yapma yoluna gitmişlerdir.

Kodlama dilleri nelerdir?

Diller seviyelerine göre ayrılır ve her biri kendi içinde farklı metotlar barındırır:

Çok yüksek seviyeli diller : VisualBasic, VB.NET, Acces, Foxpro
Yüksek seviyeli diller: Pascal ,Basic, Fortran
Orta seviyeli diller: C ,C++, C#, Java, ADA
Düşük seviyeli diller: Assembly
Makine dilleri: Bilgisayarın çalışma dilleri 1 ve 0’lardan oluşur.

Kodlama nasıl yapılır? Nasıl öğrenilir?

Kodlama dersini gözünüzde büyütmeden öğrenebilmek için doğru programlardan başlamak gerekiyor. Temel programlama dilleri olan C, C++ veya Java, başlangıç için uygundur.

Başlangıç aşamasında kolay ve kısa komutları öğrenmeye çalışın. İlk aşamayı geçtikten sonra ücretsiz eğitim videoları olan çevrimiçi kursların videolarını izleyebilirsiniz. Aşama kaydetmek için zaman ve çaba gerekiyor.

Kodlama dersleri için siteler

Kodlama dersi,ücretsiz ders videoları içeren online kurs siteleri her konuda olduğu gibi kodlamada da size yardımcı olacaktır. Eğitim için Codeacademy, Udacity, W3Schools, Google Developers, Code.org, edX, Coursera, Udemy gibi siteler başlıca online eğitim veren sitelerdir.

Çocuklara Neden Kodlama Öğretiyoruz?

Bazı çocuklar geleceğin programcılarıdır. Bazı çocuklar ise becerilerini desteklemek için kodlamanın bazı unsurlarını gerektiren işlere sahip olacaklardır. Kodlama; günümüz ve geleceğimizin insan davranışlarını şekillendiren, alışkanlıklarımızı, hareketlerimizi, işlerimizi belirli önceliklere göre sıralayarak yapmamızı sağlayabilen, makineler ile aramızdaki iletişimi kurabilen yeni bir dildir.

Nasıl Öğretebiliriz?

Öğrencilerimize/ çocuklarımıza kodlamayı öğretirken iki temel konu özellikle göz önünde bulundurulmalıdır: · Faydalı, ilginç, eğlenceli projeleri üretebilme · Bu projeleri üretilebilmelerini sağlayacak analitik düşünce becerisini geliştirme Kodlama eğitimi süreci, bilgisayar üzerinde belirli programları çalıştırmaktan ibaret değildir. Robotik uygulamalar, 3D tasarımlar, hayatın her alanında karşımıza çıkan problemlere yönelik farklı çözümler üretebilme gibi birçok disiplini kapsayan bir eğitim-öğretim-uygulama sürecidir.Kodlama dersi uygulama ağırlıklı bir derstir. Mümkün olduğunca mantık yürüterek, öğrenilen her bilgiyi sonraki aşamaya taşımayı hedefler. Bu esnada yeni bilgiler ile destekleyerek devam edilmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin kodlama eğitimine başlayabilmeleri için en basit başlangıç blok tabanlı Scratch yazılımı diyebiliriz.Metin tabanlı kodlama konusunda öğrencilerimize yardımcı olabilecek programlama dilleri ise python, visual basic, java script olabilir.

Kodlama ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için web sitemiz 3M Akademi’yi ziyaret ediniz.Robotik Kodlama Eğitmenlik sertifikası için buraya tıklayarak bize ulaşabilir bilgi alabilirsiniz.

Algoritma Nedir?

Çocuklar için Kodlama Siteleri

Kodlama Dersi Yıllık Plan

Kodlama ve Bilişim Teknolojileri Dersi Sınav Soruları[/vc_column_text][wpsm_woobox id=”46772″][/vc_column][/vc_row]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp