YARATICI DRAMA ÖRNEKLERİ NELERDİR

Yaratıcı Drama Örnekleri

Yaratıcı Drama Oyunları

Yaratıcı Drama Örnek Oyunlar



YARATICI DRAMA ÖRNEKLERİ

Yaratıcı Drama Örnekleri – BULUTLAR
Öğretmen çocuklara: “şimdi hepimiz gökyüzündeki bulutlarız, gökyüzünde dolaşıyoruz, dolaşırken diğer bulutlara çarpmıyoruz” der. Öğretmen “hafiften rüzgar esmeye başladı, rüzgar bulutları sürüklemeye başladı”, “rüzgar gittikçe hızlanıyor, bulutlar da gökyüzünde daha hızlı ilerliyor, birbirlerine çarpmamaya çalışıyorlar” gibi yönergeler kullanır. Öğretmen çocuklara “bulutlar ileride gördükleri pembe dünyaya doğru ilerlemek istiyorlar (öğretmen daha önceden pembe bir örtüyü bahçenin uygun bir yerine asmıştır), ama rüzgar bulutların ilerlemesini engelliyor. Bulutlar ilerlemeye çalışıyor, rüzgar bulutların ilerlemesini engellemeye devam ediyor”. Bir süre devam edilir. Öğretmen “bulutlar, hep birlikte sessizce rüzgarı dinleyelim. Ben duyuyorum, eğer istediği şeyleri yaparsak bizim mavi dünyaya gitmemize yardımcı olacağını söylüyor. Acaba rüzgar bizden ne istiyor?” der ve çocuklardan gelen yanıtlar dikkate alınarak rüzgarın istekleri yapılır. Öğretmen de bu arada “ Rüzgar, tek ayak üzerinde durmamızı istiyor, tek ayakla sıçrayarak gitmemizi istiyor, çift ayakla sıçrayarak gitmemizi istiyor” der ve çocukların söylenen yönergeye uygun hareket etmelerini sağlar. Öğretmen “ Rüzgar artık esmiyor, bulutlarımız çok yorulmuşlar, yavaş yavaş pembe dünyaya doğru ilerlemeye devam ediyorlar. Bulutlar pembe dünyaya gelirler

Yaratıcı Drama Örnekleri – BÜYÜME DRAMASI

Ben, bir bebeğim (Bebek gibi küçülme hareketi yapılır.).
Önce emekledim (Emekleme haraketi yapılır.).
Sonra yürüdüm (Yürüme hareketi yapılır.).
Sonra konuştum (Konuşma hareketi yapılır.).
Büyüdüm, büyüdüm, büyüdüm (Büyüme hareketi yapılır.).
Okula başladım, şimdi 6 yaşındayım (6 parmak gösterilir.).

Yaratıcı Drama Örnekleri – ORMANDAKİ TUZAKLAR

YAŞ : 5–6
SÜREÇ : Tüm sınıf
B.A.D.A. AMAÇ : Verilen bir problem durumunu çözebilme
KAZANIM Offrobleme çeşitli çözüm yolları söyleme
MATERYAL :Tuzak hazırlamak için ip, su birikintisi için mavi karton ve renkli fon kartonlarından hazırlanmış çiçekler.
Öğretmen daha önceden kartlara resimler hazırlamıştır. Bu resimler nesnenin nerede bulunduğunu gösteren şekildedir. Örneğin; köpeğin kulübenin içinde olması, vazonun masanın üstünde bulunması, tavuğun kümesin dışında olması vb. bu resimler büyük kartlara hazırlanır ve öğrencilere tek tek gösterilir. Öğrenciler resme bakarak varlıkların nesnelerin neresinde bulunduğunu söylerler. Nesnenin nerede bulunduğunu doğru söyleyen çocuk diğer arkadaşları tarafından alkışlanır. Etkinlik böyle devam eder daha sonra rahatlama çalışmalarına geçilir

Yaratıcı Drama Örnekleri – DEREDEN GEÇME DRAMASI

Sınıfta yere tebesirle ya da iple iki paralel çizgi çizilir.çocuklara buranın dere olduğu,çok hızlı aktıgı fakat boylarını geçmediği anlatılır.karşıya geçmeleri gerektiği bunun için de yalnız bir sepet,iki uzun sopa ve uzun bir ipleri oldugu söylenir..
burdan sonrası çocukların yaratıcılılıgına kalmış..bizim sınıfta uyguladık müthiş fikirler çıktı..
mesela sepeti sandal,sopaları kürek olarak kullandılar..onlar sepete oturunca bizde onları itikleyerek karsıya geçirdik.
ya da ipi sepete baglayıp içine birini oturtup çekeriz dediler onu da uyguladık
boyu aşmadığı için sopaları dereye saplayarak geçeriz dediler
sopalara ip baglayıp birini derenini bu tarafında yere saplarız diğerini karsıya atarız o da yere saplanır ipten tutarak geçeriz dediler….ve geçtiler..çok severek uyguladılar.
herkese tavsiye ederim çok eğlenceli oluyor.

Yaratıcı Drama Örnekleri – Kağıt top

Bir dosya kağıdını buruşturup top haline getirin.
Sınıfın fiziki yapısına göre öğrencilerle halka veya U şeklinde oturun.
Top kime gelirse arkadaşlarının ve sizin bilemeyeceğiniz bir özelliğini söyleyip topu bir başkasına fırlatması gerektiğini açıklayın.
Kendinizle ilgili öğrencilerinizin bilemeyeceği bir özelliğinizi söyleyerek (Ben çok güzel bulgur pilavı pişiririm, boş bir yolda yürürken yüksek sesle şarkı söylerim, çok çabuk ağlarım gibi) topu bir öğrenciye fırlatıp oyunu başlatın.
Burası senin
Sınıfın duvarlarını öğrenci sayısına göre 30×30 boyutlarında, kare şeklinde, renkli çizgilerle ayrılmış bölümlere ayırın.
Öğrencilere bu boş karelerin onlara ait olduğunu ve içlerini yazılar Türkçe olmak kaydıyla istedikleri şekilde doldurabileceklerini söyleyin.
Belli aralıklarla çalışmayı yeniletin. Örneğin ayda bir.
Notlar: Öğrenciler bu boş karelere kompozisyon, şiir, güzel sözler, şarkı sözleri, mottolar v.s. yazabilir. Bu yazıları resim ve fotoğraflarla süsleyebilir.
Bu çalışma okul bahçesinde boş bir duvar veya okulun dış duvarları üzerinde de uygulanabilir. Bu durumda karelerin boyutları büyütülmelidir.

 

Yaratıcı Drama Örnekleri – Değişen üç şey

Gönülllülerden iki öğrenci seçin. Tahtanın önüne alın.
Öğrenciler karşılıklı gelip birbirlerine tepeden tırnağa dikkatlice baksınlar.
Daha sonra öğrenciler birbirlerine arkalarını dönsünler. Görüntülerine dair üç şeyi değiştirsinler. Örneğin saatini çıkarır, saçı açıksa toplar, kravatını çıkarır, pantolonunun paçasını kıvırır, gömleğinin ucunu dışarı çıkarır, ayakkablarını çıkarır, cebindeki bir şeyi eline alır.
Daha sonra öğrencilere birbirlerine dönmeleri ve arkadaşlarında gördükleri değişiklikleri söylemeleri istenir.
Not: Bu uygulamanın bir başka şekli, bir öğrenciyi sınıftan çıkarıp dışarıda yaptığı değişiklikleri sınıftakilerin bulmasını istemektir.

 

Yaratıcı Drama Örnekleri – Kâinat canavar güzellik yarışması

Tahtaya basit ve komik bir canavar resmi çizin. Öğrencilere canavar kavramını anlatın.
Öğrencilerden 2-4 kişilik küçük gruplar oluşturun. A4 kağıtlar dağıtın.
Her gruba bir canavar tipi vererek çizmelerini ve bir paragrafta canavarın özelliklerini anlatmaların isteyin. 30 dakika süre verin.
Çizme işlemi bitince her grubun sözcüsü grubun canavarını anlatsın.
Jüri toplansın ve dereceye giren canavarları belirlesin.
Canavar resimlerini ve yazılarını duvarlara asın.
Notlar:
Jüri o esnada dersi olmayan iki öğretmenden oluşabilir. Başka bir sınıfın öğrencilerinden birkaçı olabilir. Kimseyi bulamazsanız jüri tek başınıza siz olun. Yalnız jüri bütün grupları bir etiket bulanarak ödüllendirmelidir. Kaybeden ya da kazanamayan grup olmamalıdır.
Canavar tipleri örnekleri: Film yıldızı canavar, korkak canavar, öğrenci canavar, romantik canavar, utangaç canavar, milyoner canavar, futbolcu canavar…
İmkân varsa öğrencilere çalışma sırasında renkli kalemler dağıtın yoksa da önemli değil.
Derecelendirmeleri 1., 2., 3., En Ümit Veren Canavar, Jüri Özel Ödülü, Mansiyon şeklinde etiketlendirebilirsiniz.

Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi Sertifikası Hakkında Bilgi Almak İçin Arayabilir Ya da Aşağıda ki Resme Tıklayarak Başvurabilirsiniz.

0553 939 0 939 – 0553 920 0 920

[vc_row][vc_column]
İndirim!

Çocuk Gelişimi Okul Öncesi

Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi

Orijinal fiyat: ₺ 2.500,00.Şu andaki fiyat: ₺ 1.750,00.
[/vc_column][/vc_row]

 

 

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp