Oyun Terapisi Nedir

Oyun terapisi nedir, çocukların mutlu ve uyumlu olarak yaşamalarını hedefleyen gelişimsel terapi şeklidir. Çocukların oyun kurarak ya da oynadığı oyunlar ile kendisini ifade etmesidir.

Oyun Terapisi Ne İşe Yarar

Oyun terapisi ile çocuğun kendini ifade edebileceği en uygun ortam sağlanmış olur. Çocuklar oyun sırasında yaşadıklarının bir parçası olarak davranışlarını etkileyen kızgınlıklarını, korkularını, üzüntülerini, hayal kırıklıklarını yeniden yaratırlar. Terapist ile çocuğun kurduğu terapisel ilişki ise, çocukların yaşadıkları stresli yoğun duygusal tecrübeyi yansıtan oyunu yarattıklarında kendilerini güvenli hissetmelerini sağlayan olan en önemli unsurdur.
Oyun Terapisinin Uygulanışı:
Oyun terapisi genelde iki yolla uygulanır. Yöntemlerden biri terapistin çocuğa mesaj verdiği oyunlardır. Bir diğer terapi yöntemi ve yaygın olarak kullanılan çocuğa rahatlık ve özgürlük tanıyan çocuk odaklı oyunlardır.

Oyun Terapisi Sertifika Programı

Muş Oyun Terapisi Sertifikası Uygulayıcı Programı, 100 Saatlik devlet üniversiteleri işbirliği ile hazırlanmış olan bir programdır. Oyun terapisi eğitimi sonunda üniversite onaylı Oyun Terapisi Uygulayıcı sertifikası almış olacaksınız.
Oyun Terapisi Sertifikası Ne İşe Yarar. Çocuklar oyun oynamayı severler. Yetişkinler kadar duygularını anlayabilme ve becerileri gelişmemiştir. Bu nedenle oyunla çocuklara deneyimlerini ve duygularını ifade etme fırsatı sunulduğundan iyileştirici özelliği vardır. Çocuklar; oyunlarında davranışlarını etkileyen kızgınlık, üzüntü, korku ya da hayal kırıklığı gibi duyguları terapistin sağladığı güvenli bir ortamda canlandırabilirler. Oyun terapisi çocukların;duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine zihinsel ve fiziksel düşüncelerini geliştirmelerine yardımcı olur.
Oyun Terapisi Ne işe Yarar?

Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Muş Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı
Sorunlara yeni ve yaratıcı çözümler geliştirmek
Kendisi ve diğerleri için saygı ve kabul geliştirmek
Kendi davranışları için daha sorumlu olmak ve daha etkin stratejiler geliştirmek
Duyguları deneyimlemek ve ifade etmeyi öğrenmek
Empatiyi geliştirmek ve diğerlerinin düşüncelerine-duygularına saygı göstermek
Öz yeterlilik geliştirmek
Aile ile yeni sosyal ve ilişkisel beceriler geliştirmek

100 adet oyun terapisi sonuçları gözden geçirildiğinde oyun terapi tedavisinin orta ve yüksek aralıkta olumlu etkileri olduğu görülmektedir. Oyun terapisi cinsiyet, yaş, soruna bağlı olmadan etkinliğini ortaya koymuştur. Aynı zamanda ebeveynin çocuğunun tedavi planında etkin rol üstelendiğinde bu etkinin en yüksek olduğu belirlenmiştir.

Bu Eğitim Kimler için ?

Muş Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı Kimler Alabilir ?
Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları,
Psikologlar,
Psikolojik Danışmanlar,
Rehber Öğretmenler,
Sosyal Hizmet Uzmanları
Çocuk Gelişim Uzmanları,
Okul Öncesi / Anaokulu Öğretmenleri,
Özel Eğitim Uzmanları,
Aile Danışmanları,

ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile bu alanda çalışanlar eğitime katılabilirler.

Muş Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programına başvurman için tıklayınız.

[us_cta title=”Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı” title_size=”h3″ btn_link=”url:https%3A%2F%2F3makademi.com%2Furunler%2Foyun-terapisi-uygulayici-egitimi%2F|title:Oyun%20Terapisi%20E%C4%9Fitimi||” btn_label=”BAŞVUR” btn_icon=”fas|file-alt”]Uzaktan Eğitim ile Katılabileceğiniz , Uluslararası Geçerli Üniversite Onaylı Oyun Terapisi Eğitimine Başvurmak İçin Tıklayın.[/us_cta] [us_sharing type=”fixed” facebook=”1″ twitter=”1″ gplus=”1″]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp