Lamborghini’nin başarı hikayesi Nedir?

Bu yazımızda Lamborghini’nin başarı hikayesini alacağız. Lamborghini ile ilgili merak ettiğiniz soruları, nasıl başarıyı yakaladığını bu yazımızda bulabilirsiniz. Kişisel gelişim başarı hikayeleri arasında etkileyici bir yeri olan Lamborghini Başarı Hikayesi sizlere de ışık tutacağına inanıyoruz. Diğer firmaların ve kişilerin başarı hikayelerini sitemizden bulabilirsiniz. Başarı hikayeleri  herkese ilham veren hikayelerdir. Okuyarak kendi başarınızın temellerini atabilir, siz de kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Lamborghini’nin Kurucusu Kimdir?

Lamborghini hepinizin bildiği gibi İtalyan lüks spor araç markası. 1963 yılında kurulan şirket ilk yıllarında arazi aracı da üretmesine rağmen daha sonra sadece spor arabaya yönelmiş ve arazi aracı departmanını Audi’ye satmıştır. Şirketin yönetim merkezi ve fabrikası İtalya’nın Bologna kentinde bulunmaktadır. 2011 yılı verilerine göre şirketin yıllık araç üretim kapasitesi 1711 araçtır ve toplam 830 çalışanı bulunmaktadır.

Ferruccio Lamborghini’nin Gençlik Yılları

Ferruccio Elio Arturo Lamborghini 28 Nisan 1916 yılında İtalya’nın Cento kentinde doğdu. Ailesi çiftçi olmasına rağmen Ferruccio Lamborghini makinelerle daha çok ilgiliydi. Bu nedenle bizdeki teknik meslek lisesine denk düşen bir okula gitti.

İkinci Dünya Savaşı esnasında İtalya Hava Kuvvetleri’ne giren Lamborghini, 1944 yılında İngilizlere savaş esiri düştü. İngilizler onu motor bölümünde çalıştırdılar. Ancak esaret ona otomobiller ve motorlar konusunda eşsiz tecrübeler kazandırdı. Genç girişimci, bozuk araçları tamir etmeyi ve farklı parçalardan araç üretmeyi burada öğrendi.

Lamborghini İlk Olarak Traktör Üretiyordu

Lamborghini’nin başarı hikayesi

Savaştan sonra evine dönen Lamborghini, savaştan arta kalan makinelerle ufak bir garajda köylülere yönelik traktörler tasarlamaya başladı. Yani Lamborghini markası ilk önce traktör üretiyordu. Ferruchio Lamborhgini, 1940’lı yılların sonunda kendi kendine yetebilen bir motor fabrikasına sahip oldu.

Bu sıralarda Lamborghini Fiat marka otomobilleri de kendine göre yeniden düzenliyordu. Hatta kendi için tasarladığı Fiat Topolino marka otomobille 1948 yılında Mille Miglia Tasarım Yarışması’na bile katıldı, ancak bir kaza sonucu bu otomobil kullanılamaz hale geldi. 1949 yılında Ferruccio Lamborghini baştan aşağı traktör üretmeye başladı. Yani artık artık malzemelerle değil, her parçayı kendi üreterek traktör üretiyordu. Lamborghini marka traktörler İtalya’da çok tutuldu. Hatta öyle ki bu fabrikaya ziyaretçi akını başladı. İnsanlar onun kullandığı teknolojiyi çok merak ediyorlardı.

Traktör işi ona büyük bir servet kazandırdı ve Ferruccio Lamborghini bu kez de klima ve merkezi ısıtma işine girdi. Bu girişimler de başarılı olunca Ferruccio Lamborghini İtalya’nın en zenginlerinden biri oldu. Bu kadar zengin olunca da hızlı spor arabalara karşı büyük bir tutku baş gösterdi iş adamında. Mercedes SL300, Jaguar ve Ferrari gibi muhteşem otomobillere sahipti.

 Ferrari ve Lamborghini İlişkisi

Sahip olduğu Ferrari’nin vitesinde bir sorun çıkınca Ferruccio Lamborghini, doğrudan Ferrari’nin kurucusu Enzo Ferrari’yle görüşmek istedi, ancak Enzo onunla görüşmeyi reddetti ve Ferruchio Lamborghi’yi küçümsedi.

Ferruccio Lamborghini, daha sonra Ferrari’deki vites aksamının Lamborghini traktörlerinde kullanılan viteslere çok benzediği fark etti. Traktör fabrikasında bu Ferrari’ye Lamborghini üretimi bir vites takıldı ve bir daha vitesle ilgili bir sorun baş göstermedi.

Traktör fabrikası kendi kendini gayet iyi bir biçimde döndürdüğü ve iyi para kazandırdığı için Ferruccio Lamborghini yeni bir sektöre giriş yapmaya karar verdi. Duayen girişimci, Ferrari’nin eski çalışanlarından Giotto Bizzarini, Franco Scaglione ve Gian Paolo Dallara’yı işe aldı. Görevleri oldukça netti: Napoli ile Milano’yu birbirine bağlayan ünlü İtalyan otoyolu Autostrada del Sole’de 150 mil hızla ulaşacak lüks ve güçlü bir GT yaratmak. Sonuç olarak sadece 4 ay içinde Lamborghini’nin ilk lüks arabası olan 350GT doğmuş oldu ve 1964 yılında satışa çıkan araç kısa süre içinde 13 adet satmayı başardı.

Bir zamanlar sadece mütevazi bir traktör üreticisi olan Lamborghini günümüzde Ferrari’nin en azılı rakibi olmaya devam ediyor. Lamborghini’nin doğuş hikayesi bize, ne kadar başarılı olursak olalım yapılan eleştirileri hiçbir zaman hafife almamamız gerektiğini gösteriyor.

 Özel Hayatı

1947’de Clelia Monti aile evlenen girişimcinin Antonio adında bir oğlu oldu, ancak maalesef eşi bu doğum esnasında hayatını kaybetti. Daha sonra Annita Borgatti ile evlenmesine rağmen bu evlilik uzun sürmedi. Üçüncü kez evlenen iş adamının bu evliliğinden de Patrizia adında bir kızı oldu. Daha sonra oğlu Antonio Japonya’ya yerleşerek Lamborghini adı altında moda tasarım işine girdi.

Ferrucio Lamborghini’nin Trasimeno Gölü kenarındaki geniş arazisinde yıllık 800.000 şişe kapasiteli bir şarap fabrikası açıldı. Ayrıca bu fabrikada iş adamının sahip olduğu otomobillerin sergilendiği bir müze de açıldı.

Chrysler, Lamborghini’yi satın aldıktan sonra modern Diablo modelinin adını Countach yaptı, ancak bu onun sürebildiği son otomobil oldu. Zira Ferruccio Lamborghini 20 Şubat 1993’te 77 yaşındayken hayatını kaybetti.

Bundan birkaç yıl sonra oğlu Antonio Lamborghini, babasının hatırasını yaşatmak için onun eşyalarından oluşan bir müze kurdurdu. Bugün Ferruccio Lamborghini’nin ürettiği traktörler ve otomobiller Funo di Argelato’daki müzede sergileniyor.

Kaynak: http://www.yeniisfikirleri.net/ferruccio-lamborghininin-basari-hikayesi/

Diğer Tüm Başarı Hikayelerini Okumak İçin Tıklayınız.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp