[vc_row][vc_column][wpsm_woobox id=”46772″][vc_column_text]Algoritma Nedir?Algoritmik düşünmenin faydaları nelerdir?Algoritma ve akım şeması ile ilgili örnekler?Algoritama robotik kodlamada daha çok karşımıza çıkan bir kavramdır.Bu yazımızda sizlerle algoritma nedir ile ilgili bilgileri paylaştık robotik kodlama,kodlama algoritma ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için sayfamız 3M Akademi’yi ziyaret ediniz.

Algoritma Nedir?Çocuklara Nasıl Açıklanır?

Algoritma Nedir? Sorusunu sorduğumuzda belki tam anlamıyla bilmediğinizi düşünebilirsiniz size sadece matematiksel bir terim ifade etse de aslında hayatımızın içinde çok sayıda yer aldığını bilmeliyiz. Peki çocukların hayatlarında yer aldığını ne kadar düşünüyorsunuz? İlkokula bile gitmeyen bir çocuğun algoritmayı nereden bilebileceğini düşünseniz de algoritma kavramını ellerinde tuttuklarını söyleyelim sizlere.Algoritmalar kodlama alanında verimli kullanılan detaylardan biridir.Kodlama ile ilgili yazımızı da okumak ve bilgi edinmek için web sitemiz 3M Akademi’yi ziyaret edebilirsiniz.

Algoritma nedir? Günlük yaşamımızda pek de çocuklarla alakalı görünmeyebilir, fakat gerçek şu ki algoritmalar çocukların hayatının içinde yer alıyor. Kullandıkları tabletlerden, oynadıkları oyunlara, yaşamlarının her alanında algoritmaları kullanıyorlar. Basit, zor veya karmaşık olmasına rağmen oldukça basit bir temel üzerine inşa edilen algoritmalar olduğunu bilmeliyiz. Algoritma Nedir? Algoritma; bir problemi çözmek veya bir görevi tamamlamak için adım adım detaylandırılmış talimatlardır. Programcılar, bilgisayarın bir görevi nasıl yapılacağını tarif eden algoritmalar yazarlar.

Algoritmik Düşünmenin Faydaları Algoritmik düşünme veya bir problemi adım adım çözebilme yeteneği özellikle matematik ve fen bilimlerinde oldukça önemlidir. Çocuklar farkında olmadan özellikle matematikte algoritmaları kullanırlar. Bir bölme işlemi yaparken, çarpma, çıkarma gibi işlemlerden faydalanırlar. Algoritmik düşünme; çocukların, problemleri parçalara ayırmalarını ve çözüme ulaşabilmek için farklı adımları bir süreç içinde yürütebilmelerini sağlar. Bir problemi parçalara ayırabilmek için problemin veya çözülmesi gereken durumun öncelikle tanımlı hale getirilmesi gerekir.

Algoritma Örnek Sorular

Örnek 1

Klavyeden girilen üç sayıyı toplayan ve ortalamasını alıp sonuçları ekrana yazdıran algoritma…

 Değişkenler

 x= birinci sayı

y=ikinci sayı

z= üçüncü sayı

top = sayıların toplamı

ort= sayıların ortalaması

 

————————-

 Algoritma

 Adım 1: Başla

Adım 2: X oku

Adım 3: Y oku

Adım 4: Z oku

Adım 5: top = x+y+z

Adım 6: ort = top / 3

Adım 7: toplamı ekrana yazdır

Adım 8: ortalamayı ekrana yazdır

Adım 9: Bitir

————————-

 Akış Şeması

 Örnek 2

Bir bakkalda ekmek, margarin ve çikolata satılmakta olsun. Kullanıcıların bu ürünlerden kaçar adet istediklerini klavyeden girmeleri ile ürünlerin birim fiyatları üzerinden ne kadar ödeme yapılması gerektiğini hesaplayan algoritma ve akış çizelgesi…

 Değişkenler

ürünlerin satış fiyatı için

ef = ekmek fiyatı

mf = margarin fiyatı

çf = çikolata fiyatı

 alınan ürün adedi için

 e = ekmek miktarı

m = margarin miktarı

c = çikolata miktarı

t = toplam ücret

 ————————–

 Algoritma

 Adım 1: Başla

Adım 2: Ekmeğin fiyatını oku ef ‘ ye aktar

Adım 3: Margarin fiyatını oku mf ‘ye aktar

Adım 4: çikolata fiyatını oku cf’ye aktar

Adım 5: satın alınan ekmek miktarını oku e ‘ ye aktar

Adım 6: satın alınan margarin miktarını oku m ‘ ye aktar

Adım 7: satın alınan çikolata fiyatını oku c ‘ ye aktar

Adım 8: Ödenecek toplam ücreti hesapla

t= (ef*e)+ (mf*m)+ (cf*c)

Adım 9: t değerini yazdır

Adım 10: Bitir.

 Akış Şeması

 

[/vc_column_text][wpsm_woobox id=”46772″][/vc_column][/vc_row]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp