MAREVana faaliyetlerinden biri olan eğitime destek amacıyla, ailesi Mardinli olup devlet üniversitelerinde öğrenim gören ihtiyaç sahibi, başarılı Mardinli yükseköğrenim öğrencilerine, vakıf senedi ve vakıf burs yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, burs vermek suretiyle maddi destek sağlayarak, onların yükseköğrenim yapmalarına yardımcı olmaya çalışmaktadır.

MAREV Yürütme Kurulu, her öğretim yılı başında bursiyer sayısı, burs miktarı, yapılacak kitap-kırtasiye ve giyim yardım miktarlarını belirler.

Başvuru Sırasında İstenen Belgeler:

  • Başvuru formu (Web sitemizden indirilerek eksiksiz doldurulmalı ve ıslak imza ile imza edilmelidir)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdanının arkalı-önlü fotokopisi
  • Ara sınıf öğrencilerinden transkript veya başarılı olduğuna ilişkin belge istenir. Fakülte veya yüksekokula yeni kayıt yaptıran öğrencilerden kayıt belgesi istenir.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devlet kapısından alınabilir)
  • Adli sicil kaydı (e-devlet kapısından alınabilir)
  • Yerleşim yeri (ikametgah) belgesi (e-devlet kapısından alınabilir)

Yapılan başvurular, üç kişiden oluşan burs komitesi tarafından incelenir ve sonuçlandırılır.

Gerçek dışı beyanda bulunulması, maddi durumda burs verilmesine gerek bırakmayan bir iyileşme tespiti, başarısız olunması ve her ne sebeple olursa olsun, kesinleşen bir mahkumiyet nedeniyle okula devamına imkan kalmayan öğrenciler ile burs yönetmeliğinde belirtilen diğer nedenlerin gerçekleşmesi halinde verilen burs kesilir.

Anılan nedenler dışında verilen burs, yükseköğrenim tamamlanana kadar devam eder.

Burs başvuruları, bu yıl için 11-29 Eylül tarihleri arasında yapılır. 

Burs başvuru formu için tıklayınız.

TEKFEN HOLDİNG BURS BAŞVURUSU

Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, Tekfen Holding’in ortakları, kurucu üyeleri ve grup şirketleri tarafından 1999 yılında kurulmuştur. Tekfen Vakfı 2004 yılında Bakanlar Kurulu onayıyla “Kamu Yararına Çalışan Kurum” statüsünü kazanmıştır.

Tekfen Vakfı, 2017-2018 eğitim yılı itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan 500 başarılı öğrenciye burs verecektir.

Başvurunun temel şartı, adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin yıllık brüt gelirinin maaş, ikramiye ve prim dahil (fazla mesai hariç) 63.880 TL ve altında olduğunun belgelenmesidir.

Tekfen Vakfı’nda burs alan bir öğrenci, okulundan, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamazlar), özel kurum, kuruluş ya da STK’dan burs alamaz. Tekfen Vakfı iki farklı kategoride burs verecektir:

1) Kamuya Açık Burs Fonu / Grup Dışı Burslar

Kamuya Açık Burs Fonu, Türkiye’nin en parlak fakat aynı zamanda maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere destek olmak içindir. Bu fonun bursları için, Türkiye’de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterlerini (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren 4 yıllık üniversite öğrencileri başvurabilir. Bu fonun bursiyerlerinin seçim yöntemi basit: en iyi olan kazansın!

2) Velisi Tekfen Çalışanı Olan Öğreciler için Burs Fonu / Grup İçi Burslar

Tekfen Vakfı’nın, 15 bini aşkın çalışanı olan geniş Tekfen ailesinin çocuklarının eğitimlerine destek olmak için oluşturduğu Burs fonudur. Bu Fon’un bursiyerlerini belirleme yöntemi, öğrencinin akademik başarısıyla doğru, velisinin gelir seviyesi ile ters orantılı olarak çalışan bir formüle dayanır. Diğer bir ifadeyle, daha başarılı ve daha düşük gelir seviyeli adaylar burs değerlendirme sürecinde diğer adayların önüne geçer. Bu fonun bursları için, Türkiye’de öğrenim gören, T.C. vatandaşı olan ve Burs Tahsis Kriterleri’ni (ekte inceleyebilirsin) yerine getiren lise, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencileri başvurabilir.

Tekfen Vakfı, öğrencilerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca destek olmayı amaçlıyor olduğundan, değerlendirmede önceliği, okuduğu akademik birimi yeni kazanan adaylara vermektedir.


TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan mesleki orta öğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir.

Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı bugün 230.628‘e ulaşmıştır. Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 5-30 Eylül tarihleri arasında TEV web sitesinden form doldurması, çıktısını alıp imzalayarak, istenilen belgeleri hazırlaması ve ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamlaması gerekmektedir.

Öğretim kurumlarınca seçilenlerin yanı sıra, her yıl engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yüksek öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afet, acı olay vb. gibi milletçe acısını yaşadığımız olaylarda zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs tahsis edilmektedir.

Türk Eğitim Vakfı, daha önceki yıllarda yaşanılan doğal afetlerde olduğu gibi 1999 Marmara depreminde 4041, 2002 Afyon depreminde 1000, 2003 Bingöl depremi nedeniyle 100, 2011 Van depremi nedeniyle 400 depremzede öğrenciye burs vermiştir. 2014 yılında yaşanan Soma Faciası nedeniyle yetim kalan 165 öğrenciye de bağışçılarımızın desteğiyle burs verilmektedir. Başarılı olan öğrencilerin bursları, TEV Burs Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde öğrenimleri boyunca devam ettirilmektedir.

Her yıl öğretim kurumlarından alınan bilgilere göre, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir. Başarısız olanlarla, başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilenlerin ve TEV burs kriterlerine uygun olmadığı tespit edilenlerin bursu kesilir.

TEV burs vermenin yanı sıra başarıyı teşvik etmek amacıyla, öğrenimini Yurt İçi Burs ve Ödül Yönetmeliğinde belirtilen başarı seviyelerinde tamamlayan bursiyerlerine “Başarı Ödülleri” vermektedir.

Burslar ekim-haziran ayları arasında 9 ay ödenmektedir, artışlar her yıl ekim ayında yapılmaktadır.


Aylık Burs Ödemeleri2017-2018 öğretim yılı (Ekim-Haziran)
Mesleki Orta Öğretim200.-TL
Üniversite510.-TL
Yüksek Lisans850.-TL
Doktora1.150.-TL

VİCDANİ YÜKÜMLÜLÜK:

TEV’in yurt içi bursları karşılıksızdır ancak genel ilke olarak öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra, imkanı olduğu takdirde TEV’e maddi katkıda bulunmayı, kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığıyla burs vermeyi ayrıca TEV’e manevi katkı yapmayı, bulunduğu ortamlarda TEV’in tanıtımını üstlenmeyi, gönüllü elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder. Bursludan vicdani yükümlülüğünü kabul ettiğine dair belge alınır.

SOSYAL FAALİYETLER:

TEV bursiyerlerine parasal destek sağlamanın yanı sıra, sosyal yönden de gelişmelerini sağlamak için faaliyetlerde bulunmaktadır. Bursiyerlere bu amaçla;

–  Ücretsiz İngilizce kursu sağlamakta,

–  Staj yerleri temin etmekte,

–  İş hayatında olan konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği dizi toplantılar düzenlemekte,

–  TEV Akademi’den yararlanmaları sağlanmakta,

–  TEV Mentorink’ten (Online mentorluk desteği) yararlanmaları sağlanmakta,

–  Bursiyerleri biraraya getirecek geziler (Teknik, kültür ve moral gezileri vb.)  düzenlemekte,

–  Ücretsiz tiyatro, konser ve fuar davetiyesi imkanı sağlandığında bursiyerlere ulaştırılmakta,

TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 40. kuruluş yılından itibaren; başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olan TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursunun yanı sıra, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla Üstün Başarı Bursu vermeye başlamıştır. Üstün Başarı Bursuna, LYS’de MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre ilk 5000’e giren öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen, gerekli şartları sağlayan ve liderlik vasfı taşıdığına inanan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.


TEV Üstün Başarı Bursundan yararlanmak isteyen, kendisinde liderlik vasıfları taşıdığına inanan adayların 1-30 Eylül tarihleri arasında TEV’in web adresinden form doldurması, çıktısını alıp, ilgili bölümleri imzalayarak istenilen belgeler için hazırlık yapması gerekmektedir.

TEV Üstün Başarı Bursu için başvuru yapan öğrenciler öncelikle ön elemeye tabi tutulmakta, ön elemeyi geçen adaylara anket uygulanmakta, ankete katılanlar kompozisyon yazımı için sınav merkezlerine davet edilmektedirler. Kompozisyon sınavını geçen adaylar ise, liderlik vasıfları değerlendirilmek üzere çeşitli üniversitelerden davet edilen öğretim üyelerinin oluşturduğu komisyon tarafından mülakata alınmaktadırlar. Sanat alanındaki adaylar ise yine konusunda uzman öğretim üyeleri huzurunda yapılan dinleti programı ile seçilmektedirler.


SABANCI VAKFI BURS 




Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 engelli öğrenci ile aşağıda belirtilen burs kapsamındaki üniversitelere yerleştirilmiş olmaları şartıyla kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.

Başvuru ve Değerlendirme İçin Koşullar

Sabancı Vakfı Bursları, 2017 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:


Ankara Üniversitesi                    MF-1, 2, 3, 4  TM-1, 2, 3

Boğaziçi Üniversitesi            MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-2     DİL-1

Çukurova Üniversitesi            MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2

Dokuz Eylül Üniversitesi            MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2

Ege Üniversitesi                    MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2

Gazi Üniversitesi                    MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2

Hacettepe Üniversitesi            MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3             DİL-1

İstanbul Teknik Üniversitesi    MF-1, 2, 3, 4

İstanbul Üniversitesi            MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2     DİL-1

Marmara Üniversitesi            MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3 TS-1, 2

Orta Doğu Teknik Üniversitesi    MF-1, 2, 3, 4 TM-1, 2, 3             DİL-1

Yıldız Teknik Üniversitesi    MF-1, 2, 3, 4

Burs başvurusu için 2017 Yılı Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir

MF-1, 2, 3, 4                   Puanı: 440

TM-1, 2, 3                       Puanı: 425

TS-1, 2          Puanı: 440

DİL-1 Puanı: 440

  • Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
  • Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.
  • Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 500 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
  • Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir.

Son Başvuru Tarihi

Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler Sabancı Vakfı bursları için de aynen geçerli olacaktır. Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 13 Ekim 2017‘dir.




HECE EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI

Hece Eğitim Kültür Vakfı 2017/18 öğrenim yılında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verecektir.

Burs Kriterleri

1- Burs alacaklar, Türkiye’de devlet veya vakıf üniversitelerinde öğrenci olmalıdırlar.

2- Ön lisans ve lisans öğrencilerine burs verilir.

3- Burslar, yılda 9 ay ödenir. Temmuz, Ağustos, ve Eylül aylarında ödeme yapılmaz.

4- Açıköğretim öğrencilerine burs verilmez.

5- Bir öğrenciye burs, en fazla devam ettiği Yükseköğretim kurumunun normal süresinin ön lisans’ta 1 yıl fazlası, Lisans ta 1.5 yıl fazlası ödenir.

6- Burs için müracaat yapacak öğrenciler, Web sayfamızda yer alan formu doldurarak müracaat edecektir.

7- Öğrenciler, ilk müracaat ‘ta ve her öğretim yılının başında öğrenci belgelerini ve transkriptlerini vakıf merkezine göndermek zorundadırlar.

8- Her öğretim yılının başında burs komisyonumuz, burs alacak öğrencilerin durumunu ele alır. Başarısızlığı kronik hale gelen öğrencilerin bursu kesilir.

9- Burslar, sadece banka aracılığı ile ödenir. Elden burs ödemesi yapılmaz.

10- Burs için müracaat eden adaylar birden fazla kurumdan burs alıyorlarsa kendilerine burs verilmez.

Burs başvurusu yapmak için tıklayın.




İmranlı Vakfı Burs Başvuruları 

İmranlı Vakfı olarak, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyaç duyan İmranlılı öğrenciler için eğitim – öğretim hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla burs vermekteyiz.

İmranlı Vakfı’nın burs olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler, başvuru formu ile birlikte aşağıdaki belgeleri dijital ortamda hazırlayarak (tarayıcı vasıtasıyla) bilgi@imranlivakfi.org adresine e-posta yoluyla başvuruda bulunabilirler.

  1. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  2. Size bakmakla yükümlü bulunan anne, baba veya aileye gelir olarak katkısı bulunan bireylerin işyerlerinden alınmış, çalıştıklarını ve aldıkları ücreti belirten belge (iş sahibi ise vergi levhası fotokopisi, emekli ise maaşını gösteren belge vs.),
  3. Tüm aile bireylerinin nüfus kayıt dökümlerinin bulunduğu kütükten alınmış “Nüfus Kayıt” örneği,
  4. Ailede ölü veya özürlü kişiler varsa bunların belgelerle doğrulanması,
  5. Okuyan kardeşlerin öğrenci belgeleri,
  6. Oturduğunuz ev kira ise kira kontratı, yurtta kalıyorsanız ödeme makbuzu,
  7. Lisans öğrenimine yeni başlayan öğrenci için, ÖSYM Sonuç Belgesi fotokopisi,
  8. Ara sınıflarda veya son sınıfta okuyan öğrenci için öğrenci belgesi ve not durum belgesi (transkript),
  9. Öğrenim hayatınızda başarılarınız varsa (okul birinciliği, sportif başarılar vs.) belgeleriniz bu forma eklenecektir.
  10. İkametgah İlmuhaberi

Vakfımız Burs Yönetmeliği uyarınca bursa başvuracak öğrencilerin, alt yıl eğitim programının derslerinden başarısız dersinin olmaması veya yıllık genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmaları gerekmektedir.

İletişim Bilgileri

Adres: 1459. Cadde 1467. Sokak No: 2/3 Çukurambar Ankara

Telefon: 0 312 284 40 81

E-Posta: bilgi@imranlivakfi.org

Başvuru belgelerini buradan indirebilirsiniz.


 

Gülsan Eğitim Vakfı (Gülsan Holding) 2017/18 Burs Başvurusu Başladı!

Gülsan, uzun yıllardır Türkiye’deki Yüksek Öğrenim Kurumlarında eğitim gören yardıma muhtaç ve başarılı öğrencilere karşılıksız burs sağlamaktadır. Burs prosedürü “Gülsan Eğitim ve Kültür Vakfı” burs tüzüğüne göre yürütülmektedir. Bunlardan ayrı olarak çalışanların eğitimleri için de çeşitli burs olanakları sağlanabilmektedir.

Burs Başvuru Koşulları

– Türkiye Vatandaşı olmak

– Üniversite, yüksek okul öğrencisi olmak

– Maddi bakımdan yardıma ihtiyacı bulunmak

– Başarılı ve örnek öğrenci olmak

– Devlet Bursu dışında herhangi bir vakıf/dernek/kurum ya da kuruluştan burs almıyor olmak

– Kazanç getiren herhangi bir işte sürekli çalışmıyor olmak

Burs Başvurusu için Gerekli Belgeler

– Burs Başvuru Formu

– Nüfus Cüzdanı Örneği

– Öğrenci Belgesi veya Transkript

– Dilekçe

– İkametgah

Bu belgelerle birlikte 15 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında başvurulması gereklidir. Başvuran adayın durumu Gülsan Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından değerlendirilir. Bu aşamada gerekli araştırma yapılır, gerekli görüldüğü taktirde ilgili makamların görüşü alınır.

Burs Almaya Hak Kazanan Öğrencilerin Hazırlaması Gereken Evraklar

– Adli Sicil Kaydı

– Öğrenim Bursu Sözleşmesi

– Taahhütname

– İşbankası Vadesiz Hesap Detayları

– İrtibat Numarası ve E-Posta Adresi

– 1 Vesikalık Fotoğraf

– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Yapılan değerlendirmeler sonrasında burs başvurusu olumlu ya da olumsuz sonuçlanan öğrencilerin Burs Sonuç Bildirimleri, dilekçelerinde tebliğ etmiş oldukları adreslerine Eylül ayı itibarı ile gönderilmektedir.

Burslar eğitim süresi içinde olmak kaydıyla Ekim-Haziran ayları arasında sağlanmaktadır.




Başvuru formu için tıklayınız.

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı (Yaşar Holding) Burs Başvurusu Başladı!

BAŞVURU KOŞULLARI 

•  T.C. Vatandaşı olmak,

•  Burs almayı gerektirecek maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak,

•  Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak,

•  Hiçbir resmi, özel kurum ve kuruluştan burs veya herhangi bir şekilde maddi yardım almıyor olmak,

•  Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,

•  Başarılı öğrenci olmak,

Başarı Koşulları:

•  Yüksek Lisans için: Lisans bitirmede 4 üzerinden en az 3 (100’lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75) genel not ortalamaya sahip olmak,

•  Yüksek Lisans (Ara sınıflar için): Başarısız dersi olmamak ve 4 üzerinden en az 3 (100’lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75) genel not ortalamasına sahip olmak,

•  Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,

•  Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak ve genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak,

•  Hazırlık sınıfını okuyan öğrenciler için: Başarıyla bir üst sınıfa geçtiğini belgelendirmek.

ADAY OLAMAYACAKLAR

•  Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

•  Açıköğretim Fakültesi öğrencileri,

•  İkinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencileri,

•  Ücretli değişim programında bulunanlar.

BURS BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BELGELER


YEKV‘in web sayfasından temin edilecek “YEKV Burs Başvuru Formu”na;

•  Yüksek Lisans için: Yüksek öğrenim süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren belgeyi ve yüksek lisans öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren öğrenci belgelerini, (tezli olup olmadığı, kayıt tarihi ve sömester, hazırlık sınıfı olup olmadığı açıkça belirtilmesi gereklidir)

•  Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar: LYS, YGS ve ÖSYS Sonuç Belgelerinin örneğini (e-devlet veya ÖSYM),

•  Ara sınıflarda öğrenim görenler: Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript) eklemelidir.

•  Tüm Öğrenciler:

•  Öğretim kurumundan alınmış devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi,

•  Disiplin durumunu gösterir resmi belge (Fakülte öğenci işlerinden ve burs ofisinden)

•  Okuyan kardeşler için okul müdürlüğünden alınan öğrenci belgesi,

•  Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge) (e-devlet),

•  Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet)

(Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir),

•  Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

•  1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı ve fotoğraf arkasına ad soyad yazılmalıdır),

•  Ailenin oturduğu ev kira ise kira sözleşmesi fotokopisi,

•  1 mutaber kişiden referans mektubu

•  Ailenin mali durumunu gösteren belgeler:

+ Çalışanlar için onaylı maaş bordrosu,

+ Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,

+ Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (e-devlet),

+ Geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan kayıtları olmadığına dair belge  (4A, 4B, 4C),

+ Aileye ait tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet)

(Aileye ait tapu ve araç olmaması durumunda mutlaka kişinin ismi görülecek şekilde belge),

+ Aileye ait araç varsa, araç tescil belgesi (e-devlet)

•  Vicdani yükümlülük belgesi için TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ NOTLAR

•  Mülakat tarihleri Vakfımız tarafından öğrencilere e-posta ile duyurulacaktır.

•  YEKV online burs başvuru formunun çıktısını alıp imzalayarak, yukarıda belirtilen bütün belgelerin hazırlanması ve mülakata gelirken getirilmesi gerekmektedir. (Belgeler belirtilen tarihten önce teslim alınmayacaktır.)



•  YEKV Burs Başvuru Formu’na eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olması, YEKV Burs Başvuru Formu’nun Taahhüt ve Vicdani Yükümlülük Bölümü’ndeki imzaların eksik olması durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

•  Seçimler Vakfımızın burs komisyonları tarafından yapılacaktır.

•  Halen bir başka kurumdan burs alanlar YEKV bursuna başvuramaz.

•  Kredi Yurtlar Kurumundan burs alanlar YEKV bursuna başvuru yapamaz. Kredi ve Yurtlar Kurumundan Öğrenim ve Katkı Kredisi alınması başvuruya engel değildir.

•  YEKV bursu almaya hak kazanıldığı takdirde, sistemde kayıtlı olan e-posta adresine, gönderilen e-posta’ya onay verdikten sonra bir başka burs/burslar çıkması durumunda derhal diğer burs/burslar iptal ettirilmelidir.

•  “Online Burs Başvurusu” hakkındaki sorularınız için yetkililere 0 232 495 00 82 / 80 no’lu telefonu hafta içi 09:00 – 17:30 saatleri arasında ulaşabilir veya vakif@yasar.com.tr e-posta adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 7 Ekim 2017

TÜRK EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir.




2017-2018 öğretim yılında başvuru formunda yer alan üniversite ve anabilim dallarına müracaat edilebilecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI

  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  • Yüksek Lisans için: Lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 (100’lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75 olması),
  • Yüksek Lisans (Ara sınıflar için): Başarısız dersi olmayan ve genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması,
  • Doktora için: Lisans ve yüksek lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 (100 üzerinden not veren üniversitelerde en az 75 olması)
  • Doktora (Ara sınıflar için): Başarısız dersi olmayan ve genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olması,
  • Yaş sınırı: Yüksek Lisans için 30, doktora için 35 yaşı aşmamış olmak,

ADAY OLAMAYACAKLAR 

  • Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Yüksek Lisans için 30, doktora için 35 yaşından büyükler,
  • Öğrenim süresi uzayanlar,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler,
  • Tezsiz öğrenim görenler,

BAŞVURU VE SÜREÇ

  • Mülakata girmeye hak kazananlar dosyasını TEV’e gönderecektir. Mülakattan önce dosyasını Vakfımıza gönderen öğrencilerin dosyaları değerlendirmeye alınmayacaktır. 
  • Aday öğrenciler, başvuru formunda verdikleri bilgilere göre TEV tarafından ön elemeye tabi tutulacaktır.
  • Ön elemeyi geçen adaylara sms veya e-posta ile mülakata girmeye hak kazandığı ve dosyasını TEV’e ulaştırması gerektiği bildirilecektir.
  • Mülakata katılmaya hak kazandığı sms veya e-posta ile bildirilen öğrenciler aşağıda “Eklenecek Belgeler” bölümünde belirtilen belgeler ve başvuru formu ile hazırlayacakları dosyalarını kendilerine bildirilen tarihe kadar TEV’e gönderecektir. Bu tarihten sonra TEV’e ulaşacak dosyalar kesinlikle değerlendirmeye alınmayacak ve adayın adaylığı düşecektir.
  • Adayın bilgilerinde yanlış bilgi olduğu ve burs kriterlerine uygun olmadığı tespit edildiği an, hangi aşamada olursa olsun adaylığı düşecektir.

EKLENECEK BELGELER

TEV internet sayfasından doldurulacak, çıktısı alınıp imzalanacak “TEV Burs Başvuru Formu”na aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir:

  • a) Yüksek Lisans için: Yüksek öğrenim süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren onaylı not dökümü belgesi (transkript)
  • Yüksek Lisans öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren öğrenci belgesi (tezli olup olmadığı, kayıt tarihi ve sömestir, hazırlık sınıfı olup olmadığı açıkça belirtilecek)
  • b) Doktora için: Lisans ve yüksek lisans öğrenimi süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren onaylı not dökümü belgesi (transkript),
  • Doktora öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren öğrenci belgesini (Kayıt tarihi, sömestir, doktora dalı açık olarak belirtilecek.
  • c)Tüm adaylar:
    • İki öğretim üyesinden alacakları referans mektuplarını,
    • Uzmanlık dalı ve araştırma programlarını ve neden bu dalda yüksek lisans/doktora yapmak istediklerini ve eğitimleri sırasındaki beklentilerini anlatan kısa metni,
    • Özgeçmişlerini,
    • Nüfus Müdürlüğünden alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge)
    • Ailenin ikametgah ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devletten alınabilir.) (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
    • Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
    • 1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı, fotoğraf arkasına ad soyad yazılmalıdır.)
    • “Adli Sicil Kaydı” dökümü (e-devletten alınabilir.)
    • Ailenin mali durumunu gösteren belgeler: (Aday evli ise belgeler kendi ve eşi adına alınacaktır.)
    •     Çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir.)
    •     Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
    •     Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.)
    •     Çalışmayan, geliri olmayan anne, baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan gelirleri/kayıtları olmadığına dair belge (e-devletten alınabilir.), (4A, 4B, 4C)
    •     Anne ve baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet),
    •     Anne, baba adına araç varsa, araç tescil belgesi (e-devletten alınabilir.)

(Anne ve baba adına tapu veya araç olmaması durumunda kişinin ismi görülecek şekilde e-devletten veya ilgili kurumdan belge alınmalıdır.))

Evrakların Gönderimi ve Gönderileceği Adres:

  • Mülakata girmeye hak kazananlar dosyasını TEV’e gönderecektir. Mülakat öncesi TEV’e dosya gönderilmeyecektir, gönderilen dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Başvuru Formu’na eklenecek belgeler TEV Burs Başvuru Formu en üstte olmak üzere, eklenecek diğer belgelerle birlikte yukarıdaki sıraya göre telli, mavi şeffaf dosyaya takılarak (dosya içinde evraklar tekrar plastik folyolara konulmayacaktır) posta/kargo ile veya elden TEV Genel Müdürlüğüne kendilerine bildirilen süre sonuna kadar TEV’e göndereceklerdir. Geç gelen ve eksik evraklı dosyalar kesinlikle değerlendirilmeyecek, adayın adaylığı düşecektir.



Adres:

Türk Eğitim Vakfı

Eğitim ve Burslar Grup Müdürlüğü

Esentepe Mah. Büyükdere Cad. TEV-Kocabaş İşhanı No: 111 Kat: 6-7-8

34394/Şişli/İSTANBUL

 

ÖNEMLİ NOTLAR

  • TEV Burs Başvuru Formuna eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olması,
  • TEV Burs Başvuru Formu sonunda yer alan, Taahhüt, Vicdani Yükümlülük ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkındaki Bilgilendirme Belgesindeki onay ve imzaların eksik olması

durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

  • Halen bir başka kurumdan burs alanlar TEV bursuna başvuramaz.
  • Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alanlar TEV bursuna başvuramaz. Kredi ve Yurtlar Kurumundan “Öğrenim Kredisi” alınmasının sakıncası yoktur.
  • Herhangi bir kurumdan burs almayanlar, başvuru döneminde birden fazla kuruma başvuruda bulunabilirler.
  • TEV bursu almaya hak kazanıldığı takdirde, sistemde kayıtları olan e-posta adresine gönderilen e-posta’ya onay verdikten sonra bir başka burs/burslar çıkması durumunda derhal diğer burs/burslar iptal ettirilmelidir.
  • Burs kazanan öğrencilere banka hesabı Vakfımız tarafından açılacak ve bildirilecektir.
  • Öğrencilerin önceden hesap açtırmalarına gerek bulunmamaktadır.
  • Online burs başvurusu hakkındaki sorularınız için bize 444 0 838 nolu telefondan ulaşabilir veya tev_egitim@tev.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
  • Burslarla ilgili sorularınız için hafta içi 09:00-17:30 saatleri arasında arayabilirsiniz.

BURSUN ÖDENMESİ

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, aralık ayında üç aylık olarak ilk burs ödemesi yapılır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir.

VİCDANİ YÜKÜMLÜLÜK

Öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra, imkanı olduğu takdirde TEV’e maddi katkıda bulunmayı, kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığı ile burs vermeyi ayrıca TEV’e manevi katkı yapmayı, bulunduğu ortamlarda TEV’in tanıtımını üstlenmeyi, gönül elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.

2017-2018 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihi: 5-30 Eylül

2017-2018 Öğretim Yılı Y.Lisans Aylık Burs Ücreti: 850 TL

2017-2018 Öğretim Yılı Doktora Aylık Burs Ücreti: 1.150 TL

Burs Başvuru Formu için tıklayınız: https://burs.tev.org.tr/

ALS/MNH Derneği 2017-2018 Burs Başvuruları Başladı!

ALS/MNH Derneği,  başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan,  İlköğretim,  lise ve dengi okullar, Üniversite, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu’nda okumakta olan anne veya babası ALS hastası olan öğrencilere eğitim bursu vermektedir.

Adaylık Şartları:

  1. T.C. Vatandaşı olmak,
  2. Annesi veya babası ALS hastası olmak,
  3. Maddi imkândan mahrum olmak, malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak

Başarı Koşulları: 

a) İlköğretim, Lise ve dengi okullarda okuyanlar için sınıf geçme veya diploma notunun 5 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden 50

b) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,

Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 50) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3’den fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz)

Not:

1- Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programında okuyanlar burslarımızdan yararlanamaz.

2- Başvuru şartlarını sağlayan her aileden bir öğrenciye burs verilecektir. Müracaat sayısı derneğin belirlediği sayıdan az olursa başarı kriterleri uygulanarak en başarılı öğrencilerden başlayarak eksik sayı miktarı kadar öğrenci için birden fazla müracaat eden ailelerin öğrencilerine burs verilecektir.

BAŞVURU :

I-  Burslara başvuru  1 Eylül – 30 Eylül arasında yapılacaktır.

II- ALS Burs Başvuru Formu BURADAN indirebilirsiniz.  Formu doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte derneğin Ataköy’deki merkezine  teslim edilecektir. (İstanbul dışındakiler  internetten formun çıktısını alıp doldurularak ve ek belgelerle birlikte derneğe  posta veya kargo ile ulaştırmaları gerekmektedir) Eksik evrak olanların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Adaylar, ALS derneğinin  web sayfasından temin edip tamamlayacakları “BURS BAŞVURU FORMU” na;

I- İlkokul, Lise ve dengi okullarda okuyanlar için en son aldığı karnenin fotokopisi (veya internet çıktısı) veya diplomanın fotokopisi

II- Yükseköğrenime  yeni  kayıt yaptıranlar;  ÖSS  Sonuç  Belgesinin örneğini,

Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript)



III- Tüm Öğrenciler;

TC Kimlik nolu nüfus cüzdanının fotokopisi,

Öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeleri (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise Sosyal Güvenlik Kurumundan aile reisi adına gelirsizlik belgesi), annesi veya babasının hastalık raporunu  ekleyerek derneğe ulaştırırlar.

SEÇİM:

Burs Komisyonu müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre ALS/MNH Derneği’nden ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçecek. Başvuru fazla olması halinde başarı kriterleri esas alınacaktır.  Kesin sonuçlar ALS/MNH Derneği yönetim kurulunca burs kazanan öğrenciler internet sayfasında duyurulacaktır.

BURSUN ÖDENMESİ:

Burs kazandığı duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim ekim ayı başından geçerli olarak burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Mayıs arası (8 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

BURSUN KESİLMESİ:

Burs, öğretim döneminin sonunda otomatik olarak kesilmektedir. Her öğretim dönemi için tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.

Başvuru adresi:

ALS MNH DERNEĞİ

7-8. Kısım villalar karşısı, Afet yönetim merkezi arkası 34158 ATAKÖY İSTANBUL

Tel: (+90 212) 559 59 19, (+90 212) 559 50 55 Fax: (+90 212) 559 44 84

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim (AEKB) Vakfı Burs Başvurusu Başladı!


Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim VAKFI olarak verdiğimiz  ‘Eğitim Bursu’ başvuru 15-25 Eylül 2017 tarihleri arasında olup, Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerimize ŞAHSEN başvuru yapılacaktır. Herhangi bir elektronik yolla veya posta ile başvuru KABUL EDİLMEYECEKTİR.

Burs Verilecek Öğrencilerde Aranan Nitelikler

MADDE 7 – (1) Burs alacak öğrencilerde aşağıdaki nitelikler aranır:

-Gelir düzeyi düşük olmak,

-Asgari başarı koşullarına haiz olmak,

(Bir önceki yıl not ortalamasının en az 4 üzerinden 2.50, 100 üzerinden 65 olması)

-Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamak,

(kredi ve yurtlar kurumundan alınan öğrenim kredisi ve engelli öğrencilere verilen burslar hariç)

-Adli sicil kaydı bulunmamak,

-Vakıf ve Özel Üniversite öğrencileri burs başvurusunda bulunamazlar. ( Tam Burslular Hariç )

Burs Verilecek Öğrencilerden İstenecek Belgeler

MADDE 8 – (1) Burs başvurusu yapan öğrencilerden aşağıdaki belgeler istenir:

-Nüfus cüzdanı örneği,

-Adli Sicil Belgesi, (E-Devletten alınabilir)

-İkametgâh

-Yükseköğretime yeni başlayan adayların ÖSYM sonuç belgesi çıktısı ve okul giriş başarı sıralamasını gösteren belge,

-Yükseköğretim ara sınıf adayları için başarı belgesi olarak tanımlanan son ders yılı veya yarıyıl itibariyle aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını gösteren belge, (transkript)

-Öğrenci belgesi,

-Ailenin gelir durumunu gösterir resmi belgesi.

-2 Adet vesikalık fotoğraf

Vakıf Genel Merkezi:

Strazburg Caddesi No: 44/10 Sıhhiye/ANKARA

Telefon: 0312 230 5617


Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Burs Başvurusu Başladı!

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi eğitime de üretim kadar değer vererek öğrencilere 2017-2018 yılı için burs vermeye başladı.

Böylece, bir yandan gençlerin istihdam edilmesinin ve mesleki eğitim kalitesinin artırılması amaçlanırken, diğer yandan da işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulmasını hedefliyoruz.

AOSB tarafından sağlanacak burslarda aşağıdaki ilkelere uyulur:

  1. Burslar, lise düzeyinde mesleki ve teknik eğitim, yükseköğrenim düzeyinde mühendislik ve temel bilimler alanlarında verilir.
  2. Türkiye’de öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrenciler yararlanır.
  3. Maddi imkânı yetersiz ve başarılı olup, yurt içi eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde olanlar yararlanır.
  4. Başka kaynaklardan aylık nakit yardımı şeklinde burs alanlara AOSB tarafından burs verilmez (Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan öğrenim kredisi ve engelli öğrencilere verilen burslar ve öğretim kurumlarının, öğretim hizmet bedelinin karşılanması amacıyla verdikleri burslar hariç).
  5. Kazanç getiren herhangi bir işte devamlı olarak çalışanlara burs verilmez.
  6. Burslar karşılıksız olup, öğrencinin mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak bursiyer, imkânı olduğu ölçüde, AOSB’nin tanıtımını yapacağını ve katkıda bulunacağını taahhüt eder.
  7. AOSB tarafından sağlanan burslarından birden fazlasını almaya hak kazananlara, en yüksek tutarda olanı verilir.
  8. Firmalar, çalışanlarının öğrenci olan çocuklarına çapraz yöntemle AOSB aracılığıyla burs verebilirler.
  9. Bursiyer kontenjanı, burs miktarı, kapsam ve koşulları, aranacak diğer nitelikler Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
  10. Burs taleplerinin karşılanması, AOSB bütçesinde ayrılan ve AOSB tarafından sağlanan bütçe miktarı ile sınırlıdır.

Burs başvurusunda istenecek belgeler

Bursiyer adayları, www.anadoluosb.org.tr internet adresinden temin edecekleri AOSB Burs Başvuru Formunu (EK-1) doldurup imzalayarak ve aşağıdaki belgeleri de ekleyerek kayıtlı oldukları öğretim kurumuna teslim ederler.

  1. Meslek lisesine yeni kayıt yaptıranlar TEOG Sonuç Belgelerinin örneğini, Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; LYS, YGS, DGS ve ÖSYS Sonuç Belgelerinin örneği,
  2. Ara sınıflarda öğrenim görenler; öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript) ve devam durum belgesi,
  3. AOSB Burslusu Vicdani Yükümlülük Belgesi (Okunup imzalanacaktır.), (EK-2),
  4. Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge),
  5. Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (Muhtarlıktan İkametgah Belgesi de alınabilir),
  6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf,
  7. Öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi,
  8. https://www.turkiye.gov.tr internet adresinden alınabilecek “Adli Sicil Kaydı Belgesi” dökümü veya savcılıktan alınacak belge
  9. Ailenin mali durumunu gösteren onaylı belgeler (Maaş bordrosu, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, emekliler için aylık maaşı gösterir belge, geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan anne ve baba adına kayıt olmadığına dair belge) (ilgili kurum veya e-devlet internet sitesinden alınabilir.),
  10. https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulamaadresinden anne – baba adına kayıtlı mal varlığını gösterir döküm belgesi) ekleyerek, başvuru formunun ilgili alanları imzalanarak Öğretim Kurumlarının Öğrenci İşlerine veya Burs Ofisine verirler.
  11. Geçimi ailesi dışında biri tarafından sağlananlar; geçimini sağlayan kişinin mali durum belgesini eklemeli ve durumunu formun en sonundaki ‘belirtilmek istenilen özel durumlar’ kısmına yazmalı.

2017-2018 eğitim yılında verilecek burslar için yönergeye ulaşmak için buraya tıklayınız.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz

Sinpaş Holding 2017-2018 Burs Başvurusu Başladı!

2017-2018 öğretim yılı için üniversitede okuyan veya okumaya hak kazanarak kayıt yaptırmış başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu verecektir. 

Bu burstan yararlanmak için formda yer alan şu taahütü beyan etmeniz gerekmektedir: “2017 / 2018 öğretim yılında kurumunuzun öğrencilere verdiği eğitim yardımından faydalanmak istiyorum. Kurumunuz dışında herhangi bir özel veya kamu kuruluşundan eğitim yardımı almadığımı, vermiş olduğunuz eğitim yardımının şartlarını kabul ettiğimi ve yukarıdaki belirtiğim şahsi ve aile bilgilerimin doğru olduğunu beyan ederim. Eğitimimi tamamladığımda firmanızın talebi olması halinde çalışmayı taahhüt ederim.

SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.

Adres: Sinpaş Plaza Barbaros Bulvarı Yenidoğan Sok. No: 36 34349 Darphane – Beşiktaş / İSTANBUL

Müşteri Hizmetleri : 444 1974

Telefon : 0 212 310 27 00 (pbx)

Fax : 0 212 259 87 14

E-Posta : info@sinpas.com.tr

Webwww.sinpas.com.tr



Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi için
×

Merhaba!

Whatsapp üzerinden görüşme başlatmak için eğitim danışmanlarımızdan birini seçiniz.

× Whatsapp